Pračka do domácnosti. Jaké typy existují?

Pokud sháníte novou pračku, jistě jste již přišla na to, že tyto spotřebiče aktuálně existují v mnoha různých variantách. Udělejme si proto krátké shrnutí, které vám může pomoci v orientaci.

Pračky a jejich vlastnosti

V posledních letech je obecně k dispozici pestrý sortiment domácích spotřebičů, což se samozřejmě týká i této oblasti – viz přehled praček v e-shopu Expert.cz. Jednotlivé výrobky se v mnohém liší. Při nákupu tedy musíte zohlednit řadu faktorů od konkrétního typu, přes energetickou třídu, design, objem až po pořizovací cenu. Záleží zkrátka na vašich preferencích, finančních možnostech i na velikosti prostoru, kde chcete mít pračku umístěnu.

Jednotlivé typy praček

Jednotlivé typy praček se sice v lecčem odlišují, na druhou stranu lze v každé oblasti nalézt výrobky, které jsou vysoce kvalitní. Jakou pračku si tedy aktuálně můžete pořídit?Expert4

  • Pračky s předním plněním. Nejběžnější varianta, jež je oblíbená pro své vlastnosti, a to včetně snadného plnění a stability. Existují přitom i jako vestavné spotřebiče.
  • Pračky s horním plněním. Kvalitou si nikterak neliší, nicméně jsou vyhledávány spíše těmi, kteří chtějí ušetřit prostor. Velmi se totiž hodí do menších místností.
  • Pračky se sušičkou. I ty šetří místo, nebudete totiž potřebovat prostor pro sušičku či sušák. U praček se sušičkou je pozitivem pořizovací cena, protože není nutné kupovat oba spotřebiče zvlášť, na druhou stranu je nutné počítat s vyšší spotřebou energií a vody.
  • Vířivé pračky a odstředivky. Ač by se mohlo zdát, že tyto varianty už dnes nemají co nabídnout, stále existují tací, kteří si praní v jiném typu nedovedou představit.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55