Jak postupovat při výběru povlečení

I když to není vždycky ideální, člověk vybírá napoprvé očima. Někomu se líbí pastelové odstíny, jiný nedá dopustit na trendové povlečení. Věční romantici vsadí na florální vzory, milovníci extravagance na modely s geometrickými vzory a nezvyklými tvary.

Ať už preferujete jakýkoliv styl povlečení, při jeho výběru se nemůžete spolehnout výhradně na design. Do dětské postýlky nepatří křiklavé vzory a do ložnice se nehodí ložní prádlo s medvídky a pohádkovými hrdiny. Povlečení vybíráme podle materiálu, provedení, rozměrů, ceny, designu, způsobu zapínání a použití.

Co člověk, to jiný vkus

Říkáte si, proč existuje tolik vzorů povlečení? Bude to tím, že každý člověk má jiný vkus a preferuje jiný styl. První dojem je klíčový, ale nakonec se stejně rozhodneme podle materiálu a případně ceny. Nikomu se nechce kupovat ložní prádlo dražší, než je nutné. Nápadné atraktivní vzory jsou populární u mladých lidí, s přibývajícím věkem se nám líbí střídmější motivy a barvičky. Dětské povlečení je kapitola sama o sobě. V tomto případě hrají prim kvalita materiálu a správná velikost.

Bavlna a zase bavlna

Když už se vám povlečení líbí, omrkněte, z jakého materiálu je vyrobeno. Jiné nároky budou mít teenageři, senioři anebo alergici. K nejpoužívanějším materiálům patří bavlna, flanel, krep, bavlněný satén či ložní prádlo s bambusem. Každé z nich má své výhody a nevýhody, které poznáte až na vlastní kůži. Například krepové povlečení se nemusí žehlit a zaujme i nízkou pořizovací cenou, na druhou stranu však pokožku tak trochu „škrábe“. Flanelové produkty jsou vhodné pro zimní období a saténové oceníte v parných letních dnech. K celoročnímu použití je nejlepší bavlna, dokonce uspokojí i citlivou pokožku miminek a alergiků.

Na co si dát pozor?

Ani sebe luxusnější ložní prádlo není nic bez vysoké gramáže. Díky ní se nebudou povlaky na polštáře a peřiny třepit a žmolkovat. Je skvělé, že dnes si pořídíte prodloužené povlečení. Je určeno pro milovníky lenošení a jedince vysokého vzrůstu. Nakonec se zaměřte na způsob zapínání a místo klasických knoflíků vyzkoušejte praktický zip!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55