Léto v Jizerkách

Plánujete letní dovolenou v tuzemsku a nevíte kam vyrazit? Jizerské hory jsou tou správnou volbou! Nejsevernější české pohoří, které patří mezi nejčistší v České republice, bylo na přelomu let 1967 – 1968 prohlášeno za chráněnou krajinnou oblast. Díky své krásné, seversky drsné, ale přitom malebné přírodě, si získalo spousty českých turistů, kteří se sem s nadšením každoročně vrací.e6orIflSEit63qLQTqCWx0moXkPGMi8Fl41JTesNbwm5QMSRw6-Di6KR5JuuHfAni6n8s_U

Letní dovolená v Jizerkách je opravdu pro každého, jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi či party kamarádů. Jestliže hledáte aktivní dovolenou, jste na správném místě. V Jizerských horách si můžete vychutnat téměř každou sportovní aktivitu. Pokud preferujete relaxační dovolenou, Jizerky vám poskytnou dostatek prostoru k odpočinku.

Sportovní aktivity

V letních měsících se Jizerské hory stávají rájem cyklistů. Pro milovníky jízdních kol je zde nachystáno velké množství značených cyklotras, které vás zavedou k nejkrásnějším přírodním úkazům tohoto regionu nebo k jeho nejvýznačnějším památkám.

Ale i příznivci pěší turistiky si zde přijdou na své. Kromě velkého množství cyklotras najdete v Jizerských horách hustou síť skvěle značených turistických cest. Po těchto cestách se můžete dostat na půvabná zákoutí s romantickými výhledy do krajiny či k horským roklím s vodopády, anebo se projít po historicky zajímavých místech.

Rodinná dovolená – dovolená s dětmi

Jizerské hory jsou ideálním místem pro rodinnou dovolenou a nabízejí mnoho možností, jak trávit čas s dětmi. Většina míst je náležitě připravena pro návštěvu s vašimi ratolestmi, ať už se jedná o sportovní areály, zábavní centra či restaurace. Téměř všude naleznete dětské koutky a hřiště, sportovní instruktory pro děti a ve většině restaurací mají jídelní lístky přizpůsobené dětské stravě.

Prostřednictvím hry Tajemná místa můžete s dětmi putovat po stopách víly Izeríny a poznávat tak krásy přírody ve všech jejích podobách. Také můžete vyrazit do zábavních, ale zároveň vzdělávacích center, například iQpark, iQLANDIE, kde se dozvíte spousty zajímavých věcí.
Dále můžete vyrazit za zvířátky do místních ZOO či na farmy, kde se ocitnete v jejich bezprostřední blízkosti.

Tipy na výlety

Jizerské hory nejsou jen krásná a čistá příroda, ale také místo plné významných kulturních památek, muzeí, zábavních a sportovních center či míst určených primárně k relaxaci. Pokud jste přeci jen příznivci aktivních dovolených, můžete vyrazit po některé z turistických tras na dlouhou procházku přírodou, zašplhat si v lezecké aréně, svézt se na bobové dráze nebo si užít trochu adrenalinu v lanovém centru.

Jestliže na dovolené preferujete spíše odpočinek a relax, vyrazte do některého z aquacenter nebo do wellnesu. Některý z vašich dovolenkových dnů můžete také strávit ve výletním areálu Pěnčín, v některém z muzeí nebo zajet na kouzelný zámek Frýdlant.

Ubytování

Ubytování v Jizerských horách představuje velmi širokou nabídku služeb a vybere si zde opravdu každý. Jestliže hledáte komfort, jsou zde pro vás připraveny luxusní hotely, které splní všechny vaše požadavky. Upřednostňujete-li ubytování v klidu a soukromí, bude pro vás tou nejlepší volbou některý z apartmánů, který najdete v téměř každém větším středisku.
Nejvyhledávanějším typem ubytování je bezesporu penzion. Kořenov, Bedřichov či Albrechtice patří do nejatraktivnějších lokalit v Jizerských horách. Pokud do Jizerek vyrážíte s dětmi, pak skvělou volbou bude rodinný penzion. Harrachov či Hrabětice jsou na vaši návštěvu dokonale připraven.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55