Správné léčivo i čaje vám pomohou přečkat rýmu a nachlazení v lepší náladě

Jen málo z nás má to štěstí, že se v průběhu podzimu a zimy nesetká s rýmou. Máme-li děti, je tato pravděpodobnost téměř 100%. Pro mnoho lidí může být i běžná rýma velmi nepříjemnou a obtěžující. Proto je výborné mít doma v lékárničce správné léky, s nimiž toto onemocnění hravě zvládnete.

Ideální je i zásobit se bylinkami pomáhajícími proti nachlazení, nebo si koupit přímo namíchané čajové směsi ať už v sypané podobě, nebo sáčkové a dopřávat si tento příjemný horký nápoj i 2x denně.www.drmax.cz

Abyste mohli dýchat i nosem

Oteklé sliznice a zahlenění způsobují, že nemůžeme dýchat nosem, huhňáme a je nám celkově nevalně. Důležité je, aby hleny odcházely, proto si můžeme dutiny napařit nad horkou lázní, do níž přidáme sůl. Připravíme-li si ručník, kterým se přehodíme, nebude pára utíkat kolem nás a napaření bude účinnější. Jakmile se rýma spustí, dle potřeby smrkáme a v okamžiku, kdy máme nos čistý, použijeme některý z účinných sprejů do nosu, který sliznici zklidní, ona splaskne a nám se bude výborně dýchat. Oceníte to především v noci, stejně jako vaše děti, kdy nás i je může rýma budit ze spánku.

Ať už hledáte nosní sprej pro maličké děti nebo sebe, sáhnout můžete po Otrivinu, Nasivinu či jiných.

Šetrná forma léčby

Mnoho z nás se snaží léčit s ohledem na zdraví. Úlevu sliznicím přináší i mořská voda, dobré je používat spreje s jejím přídavkem. Dobře poslouží i sprej Vincentka, který prostředí v nose příjemně zvlhčuje.www.drmax.cz

Při nachlazení a rýmě můžete vyzkoušet také léčbu homeopatiky. Velmi dobře fungují homeopatické sirupy, které mohou užívat jak děti od tří let, tak dospělí. Jmenujme kupříkladu Drosetux sirup nebo Stodal sirup.

Dáváte-li přednost bylinkám, osvědčenou směsí pro podzimní dny je směs bylinek s názvem čaje Pulmoran. Chcete-li bylinky nemíchané, pořiďte si květ podbělu, divizny, lípy nebo třeba mateřídoušky. Často opomíjený, přestože je velmi zdravý a plný vitamínu C, je šípkový čaj.

Vyzbrojte se proti rýmě a nachlazení včas, abyste při jejich vypuknutí ihned zahájili účinný útok proti bacilům a nemoc vás neskolila do peřin.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55