8 tipů na perfektní první Vánoce s miminkem

Chystáte se na první Vánoce s novým přírůstkem do rodiny? Máme pro vás 8 rad, jak si je maximálně užít. První Vánoce jsou totiž neopakovatelné.tyfqBS5hllrtw_zi3lPyq63MwifM-rmNRXkmQE4Tc_S8etJ6rLmYpwZ1SH8SAVQLL41glxk

  • Vše nemusí být dokonalé

Možná nestihnete uklidit, možná miminko celý Štědrý večer prospí. Ničím se ale nestresujte. Děťátko do 1 roku ještě příliš nevnímá okolí, takže mu rozhodně nebude vadit nevyleštěná kuchyňská linka.

  • Důležitá je atmosféra

Miminka sice nevnímají okolí, ale atmosféru vycítí spolehlivě. Uštvaní a vystresovaní rodiče svůj neklid přenesou i na miminko a ve výsledku není spokojený nikdo.

  • Omezte počet návštěv

Nikde není napsáno, že se o Vánocích musíte vidět i s tetičkou z pátého kolena a že rodinné návštěvy musí být stresující. S miminkem cestujte po návštěvách co nejméně a raději pozvěte příbuzné k vám. A ještě jeden tip: ideální je uspořádat jedno větší setkání než přijímat každého člena rodiny zvlášť.

  • Stačí jen pár dárků

Když miminko dostane hodně dárků, je zmatené a neví, na co se zaměřit dříve. Navíc ho stejně nejvíc zaujme balicí papír. Pořiďte proto jen pár dárků a pokud vás babičky a další příbuzní zavalí hromadami balíčků, dávejte je miminku postupně.umMIOFwo_kGx91wmuM5NXt5BFXr4iV5sIje7kJC6tAO4NJyj34w38hXoH7Kh9Ku-HAA3yoo

  • Dbejte na bezpečnost

Miminka sice hlavně leží, i tak ale nepodceňte nebezpečí tolik typická pro Vánoce. Může se stát, že odběhnete za plačícím miminkem, zapomenete na zapálený adventní věnec a místo vánočních příprav budete hasit stůl.

  • Dekorace zaujmou stejně jako živý kapr

Prskavky, světelný řetěz měnící barvy a živý kapr ve vaně. Taková je hitparáda nejoblíbenějších vánočních dekorací u miminek. Děti do 1 roku potřebují výrazné podněty a sledovat výraz miminka při pozorování prskavek na stromečku je jednoduše k nezaplacení.

  • Běžte na procházku

Velký vánoční stromeček na náměstí, živý betlém nebo prostě jen světelné dekorace na ulicích. Zkrátka spousta zajímavých podnětů pro vaše miminko. A přiznejte si – kdy jste se byli naposledy před Vánoci jen tak projít?

  • Pořádně se na Štědrý večer vyspěte

Miminko ze všeho nejvíc potěší usměvaví a spokojení rodiče. Abyste si ale mohli Vánoce náležitě užít, potřebujete se na ně pořádně vyspat. Kvalitní spánek je přitom možný jen na kvalitní matraci.

Pokud už vaše matrace neslouží a vstáváte ráno rozlámaní, nadělte si k Vánocům nové matrace od české značky Tropico. Rodinné matrace seženete již od 3 tisíc korun a na vybrané modely se nyní vztahuje akce 1+1 zdarma.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55