Jak překonat útok chřipky?

Snažíte se sebe i celou svoji ochránit před útokem chřipky, která všude řádí? I když budete sebe i své blízké vykrmovat vitamíny, dohlížet na to aby dostatečně spali, otužovali se, chodili dobře oblečení, stejně se vám to nemusí podařit. Kapénky, kterými se chřipka šíří jsou totiž v kritických obdobích téměř všude, zejména na místech, kde se vyskytuje hodně lidí. Proto neváhejte, a jakmile se u vás nebo u někoho z rodiny objeví první příznaky, vyhledejte odbornou pomoc u vašeho lékaře nebo v lékárně.

Při jakých signálech nemoci hledat pomoc?

Najděte si ve svém okolí lékárnu označenou modrozeleným nápisem Pharmapoint.cz, budete tam moci využít poradenství i osobního přístupy. V jakých případech neváhat a hledat odbornou pomoc? Pokud vás bolí hlava, klouby či celé tělo, je to jednoznačným signálem, že je něco v nepořádku. Počátek chřipky také obvykle doprovází únava, celkové snížení výkonnosti. Většinou u chřipky bývá její nástup dost prudký, objevuje se zvýšená teplota nebo dokonce horečka. V případě samotného nachlazení jde obvykle o rýmu spojenou s kýcháním a škrábáním v krku. Oči a nos jsou zarudlé, pobolívá hlava, člověk je unavený, může mít i lehce zvýšenou teplotu. V takových případech je vhodné vyhledat pomoc odborníka.

Nepodceňujte komplikace

Dočtete-li se o projektu Pharmapoint.cz, pochopíte, že právě lékárník pro vás bude v době počínající chřipky partnerem, který vhodným výběrem léků dokáže pomoci zmírnit příznaky nemoci. Chřipka je virovým onemocněním, které se většinou dá vyléčit pomocí volně prodejných léků. Důležitý je přitom samozřejmě klid na lůžku. Pro mladé a zdravé lidi není takový problém chřipku zvládnout. Ovšem pozor by si měli dát lidé se sníženou imunitou, malé děti nebo staří lidé. Pro ty je chřipka velkým rizikem. Ani ti ostatní by její komplikace ale neměli podceňovat, proto je dobré konzultovat výběr léků a jejich dávkování s odborníkem.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55