Vybíráme dětskou zahradní houpačku

Zahradní houpačky patří k nejoblíbenějším doplňkům každé zahrady. Velký požitek z houpání mají zejména děti, které houpání milují již od narození. Především kvůli nim se vyplatí Vaši zahradu doplnit o kovovou, plastovou, ratanovou nebo klasickou dřevěnou zahradní houpačku. Jak si poradit s jejím výběrem, aby zdobila Vaši zahradu po více než jen jednu sezónu a radovala se z ní celá rodina?

 

11

Čím se zahradní houpačky liší

Na trhu je v současné době opravdu široký výběr zahradních houpaček, a to nejen malých dětských, ale i těch velkých a prostorných, na nichž může pohodlně relaxovat celá rodina. Liší se od sebe především těmito parametry:

  • cenou,
  • kvalitou,
  • druhem použitého materiálu,
  • nosností a počtem míst k sezení,
  • a v neposlední řadě i designem.

Dětské zahradní houpačky ze dřeva a kovu

Nejoblíbenějším materiálem pro výrobu dětských zahradních houpaček je už tradičně dřevo, a to především dřevo borovicové, smrkové, akátové nebo teakové. Zahradní houpačky z masivu Vám zaručí nadčasový design, který jen tak neomrzí a který se hodí do většiny exteriérů. Je však třeba počítat s nutností údržby a ošetřování dřevěné houpačky, a s pravidelným nátěrem barvou či speciálním prostředkem na dřevo. Díky němu bude Vaše houpačka vypadat stále jako nová.

Kovové zahradní houpačky skvěle doplní moderní domy nebo minimalisticky řešené zahrady.  Kov je krásný materiál, který prakticky nestárne. Navíc jsou zahradní houpačky z hliníku či oceli téměř bezúdržbové. A jestliže Vás omrzí jednoduchý vzhled Vaší kovové houpačky, není nic jednoduššího, než ji oživit třeba novým čalouněním nebo alespoň barevným polštářem.

Ratan a polyratan a houpací sítě na Vaší zahradě

Krásu přírodního i umělého ratanu můžeme obdivovat už i na našich zahradách. Především polyratan je pro výrobu zahradního nábytku oblíbený hlavně pro svoji nenáročnou údržbu. Navíc je od toho pravého exotického ratanu prakticky k nerozeznání. Vaše děti si určitě oblíbí závěsná křesílka nebo houpací klece z pravého i umělého ratanu.

Co však dělat, když se Vám velká rodinná houpačka nebo rozkládací houpačka na zahradu nevejde a z malé dětské houpačky už Vaše ratolesti definitivně odrostly? Pořiďte jim houpací síť! Jednoduše ji napnete mezi dva stromy nebo tyče a děti v ní mohou dovádět celé prázdniny.

 

1

Doplňky k zahradním houpačkám

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv materiál nebo druh zahradní houpačky, nezapomínejte ani na nezbytné doplňky k houpačkám, jako jsou ochranné stříšky, podsedáky a měkké polštáře, které Vám a Vašim dětem odpočinek ještě více zpříjemní. Při výběru podušek a obalů na ně se zajímejte o možnost praní nebo jiné údržby, aby Vaše zahradní houpačka mohla stále zářit čistotou!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...