Jak vypadá barvení přírodními barvami na vlasy?

Jsou vaše vlasy zničené od věčného barvení? Chcete jim dát pět zdravý vzhled a lesk a přitom zakrýt šedé vlasy nebo zvýraznit barvu? Zkuste to s přírodními barvami na vlasy. Sepsali jsme pro vás, jak přírodní barvy fungují, jaké jsou značky a jak fungují. Pokračujte ve čtení.

Chcete permanentní barvu, ale nechce vaše vlasy zatěžovat chemikáliemi? Chcete šetrnější barvu? Nabízí se několik možností. Jednou z variant jsou barvy bez amoniaku, které ovšem také obsahují chemikálie. Druhou variantou, a tou kvalitnější, jsou přírodní barvy na vlasy.

Poslední variantou mohou být čistě rostlinné barvy na bázi heny nebo bez ní. Ty jsou vhodné pro klienty, u kterých se projevila alergie na barvy na vlasy nebo u těch, kteří se chtěli úplně vyhnout chemii.

Důvěřujte profesionálům

Na českém trhu je možné sehnat 5 značek, které mají ve svém sortimentu přírodní barvy na vlasy. Nejsou ovšem nijak certifikované, protože se to bez chemie úplně neobjede. Důležité ale je, že jim chybí nejtoxičtější látky a naopak obsahují velmi vysoký obsah organických a pečujících látek.

Pokud se chcete s přírodní barvou pustit do velkého barvení nebo divokého experimentu rozhodně se svěřte do rukou odborníků. Na ekologickém konceptu si zakládá značka Rolland a Philip Martin’s. Jedná se o italské značky, které zásobují přední kadeřnické salóny.

Domácí barvení

Pro domácí barvení jsou vhodné permanentní/dlouhotrvající barvy, které prodává několik značek. Navíc jsou ve velmi široké škále odstínů. Za zmínku jistě stojí italské přírodní barvy Color Erbe, které jsou na olejové bázi. Zároveň jsou bez čpavku, nanoxynolu a resorcinu.

Další kvalitní přírodní barvou jsou ty od španělské značky Naturtint, které jsou vhodné pro vegany, neobsahují amnoniak, parbeny a resorcin a zároveň nejsou testované na zvířatech. Poslední značkou, kterou musíme zmínit je Hairwonder, barvy od této značky neobsahují PPD, amoinak ani parabeny, ale naopak obsahují 9 organických složek.

Nejvíce šetrné jsou rostlinné práškové barvy a nebo hena. Mezi kvalitní rostlinné práškové barvy v Česku patří značky Logona, Lush, Henné Color nebo Khadi. U těchto barev je dobré sledovat jejich obsah přírodních složek a také certifikaci.

Víte, co je Henna?

Henna je stoprocentní přírodní barva bez chemických přísad. Roste v Arábii, Egyptě, Íránu nebo Indii. Pěstuje se především kvůli podlouhlým listům, z nichž se po usušení a rozdrcení získá prášek zelené barvy.

Rostlina kvete malými bílými a červenými květy, které voní velmi sladce a silně, vůně je považována za afrodiziakum a šťáva z květů se využívá i v dalších oblastech jako je přírodní kosmetika. Co se týče barvené vlasů, Henna dodává měděný až mahagonový nádech.

Známe tři nejrozšířenější druhy této rostliny – henna červená, přírodní a černá. Podle smíchání těchto druhů vznikají různé odstíny barvy. Je tak možné dosáhnout od zlaté blond, knědé, kaštanové až po bordó nebo černou.

Mimo barvení také henna nabízí regenerační účinky, dokáže je zpevnit, zamezuje předčasnému maštění a tvorbě lupů. Zároveň vytváří na pokožce přírodní UV filtr.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55