Jak si zařídit výhodné cestovní pojištění?

Je úplně jedno, jestli vyrážíte na dovolenou s rodinou do Chorvatska, s kamarádkou za sluníčkem do Egypta nebo na túru do Alp. Vždy musíte myslet na vlastní bezpečnost a pořídit si řádné cestovní pojištění. Že vám stačí jen modrá průkazka od pojišťovny? Omyl! Nepodceňujte význam cestovního pojištění, máme pro vás návod, jak si ho sjednáte rychle a vždy výhodně!

ocimazeny.cz_online_ergo_cz_nahledovy

Rada se vyplatí!

Při výběru pojištění do zahraničí musíte nejdříve věnovat pozornost účelu vaší cesty. Pokud se jedná o běžnou cestu, není třeba vymýšlet žádné složitosti. Jestliže ale víte, že se na dovolené budete věnovat například rizikovým sportům, je lepší zajít do pojišťovny a nechat si s výběrem pojistky poradit. Pro některé sporty je třeba se připojistit apod.

ocimazeny.cz_online_ergo_cz_01

Limity jsou důležité!

Sjednávala jste si vždy cestovní zdravotní pojištění jen na základě jeho ceny? Pokud ano, buďte ráda, že jste takovou pojistku nemusela využít. Příliš nízká cena pojištění znamená nízké pojistné limity. Ty vyjadřují částku, kterou za vás pojišťovna v případě pojistné události zaplatí. V případě přesahu musíte zbytek zaplatit z vlastní kapsy. Pojištění proto nikdy nevybírejte podle ceny, ale podle výše pojistných limitů. Jejich optimální výše je 5 000 000 Kč pro Evropu i země mimo ni. Za pojištění s vyššími limity se neplatí moc!

Neriskujte!

Pamatujte, že i vy se můžete lehce stát viníkem nehody. Bez pojištění budete muset zaplatit poškozenému plnou výši majetkové i zdravotní škody. Může jít o milionové částky. Jedinou obranou je v tomto případě pojištění odpovědnosti. Někdy je součástí cestovní pojistky. Více se o něm dozvíte v tomto článku.

ocimazeny.cz_online_ergo_cz_02

Cenu snižuje internet

Pokud nechcete se zařizováním ztrácet čas, sjednejte si on-line cestovní pojištění. Strávíte tím jen několik minut času. Navíc ušetříte, protože pojišťovny při této formě sjednání nabízí výhodnější ceny a různé bonusy.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55