Vyzkoušeli jste již šetrnou, ale účinnou kosmetiku z konopí?

Na pultech lékáren, ale i drogerií či prodejen s bio produkty a léčivými bylinnými produkty se již naprosto běžně setkáváme s kosmetikou vyrobenou s přidáním technického konopí. Je naprosto bezpečná, nenávyková a hodí se k běžnému použití nejen pro nemocné, ale i běžnou populaci. Velmi dobře např. krémy snáší pleť citlivá i problematická, používat ji lze jak preventivně, tak i v akutních stavech.

Jaké přípravky si můžete zakoupit?

Konopná kosmetika se vyrábí z rostlin schválených odrůd technické a průmyslového konopí. Zákon povoluje výrobu z konopí, jež obsahuje povolenou hladinu THC, a to do 0,3 %. Ze semínek je za studena lisován olej, z toho pak dochází k výrobě dalších produktů. Jde zejména o krémy, mastičky, šampony, balzámy na vlasy, emulze a další. Možná jste si všimli už i produktů určených k masážím, zábalům či ošetření rtů, což uvítáme právě teď s blížím si podzimem a zimou.

Nebojte se každodenního použití

Někteří z nás se použití konopí stále obávají, přitom je to bezpředmětné. Konopí používali již naši dávní předkové, naše babičky je používaly jak na pleť obličeje, tak na speciální určení, např. při popáleninách. Jak již bylo uvedeno, masti ani další produkty nejsou návykové, zato na některé působí konopí skutečně zázračně. Tu a tam se může objevit alergická reakce, jako je to u každé bylinky, v drtivé většině případů je ale použití naprosto bezproblémové.

Při jakých dermatologických potížích sáhnout po konopí?

Atopický ekzém se objevuje čím dál častěji a nemocní mnohdy neví, co by zkusili, aby si pomohli. Tady je konopná kosmetika velmi prospěšná. Stejně tak se osvědčila při zmiňovaných popáleninách, při poškození kůže, jako jsou oděrky a jiná zranění, velmi používána je i nemocnými s lupénkou. Pomáhá léčit akné i další problémy pokožky. Je cenově dostupná, určitě stojí za to vyzkoušet ji. Vyrábí ji mnoho českých společností, můžete tak zároveň podpořit našince, kteří se snaží dodávat nám výrobky české, z bylinek vypěstovaných u nás.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55