Jak doladit zimní outfit? Trendy čepicí nebo šálou

Bundu, pončo, svetr i rukavice máte už dávno ve skříni, ale k dokonalosti přece jen něco schází: šik čepice a módní šála. Poradíme vám, které doplňky jsou právě in a jak obyčejnému každodennímu modelu dodat šmrnc.

Podzimním obdobím vás provázelo několik módních hitů – kostkované oděvy, zvířecí vzory, kožené bundy, věčný denim, nevšední kombinace, pestré barvy a volné kalhoty culottes. Mnohé z nich se budou těšit oblibě i nadále – čeká vás výběr kožených bekovek i pletených kostkovaných čepic.

Kostkovaná bekovka nebo baret

Kostka našla své uplatnění nejen u kabátů nadměrných velikostí, sukní a šatů, ale také
u pokrývek hlavy. Baret s motivem kostky je vkusný a nenucený, můžete ho nosit po způsobu 90. let, nebo jako uhlazená dáma mírně na stranu.

Podobný trend vás neláká? Vyzkoušejte oblíbený leopardí vzor – bekovku ani baret však nekombinujte s dalším výrazným kouskem. Stačí pouze jeden zvířecí motiv na celý outfit.

Huňatá čepice

Krásně zahřeje a na první pohled upoutá. V nabídce seženete čepice, které připomínají liščí srst i barvenou divočinu, ve které vás rozhodně nikdo nepřehlédne. Pátráte hlavně
po extrémně teplé čepici? Vsaďte na klasický kulich.

Roztomilé bambulky

Bambule a aplikace na oblečení jsou v poslední době hojně vyhledávané. Objevují se dokonce i na svetrech a kabelkách. A z čepic nejspíš jen tak nezmizí. Volné, drobné, střapaté i kulaté – jsou všechno jen ne nudné a mohou být i praktické. Z dálky jsou dobře vidět, takže mohou sloužit jako poznávací znamení, navíc dokážou částečně tlumit náraz – v případě, že vám v zimě na ledu podklouzne noha.

Pletený klobouček á la 60. léta

Objevovaly se už v minulých letech a populární budou i letos. Sluší ženám všech věkových kategorií a seženete je v nejrůznějších barvách – se vzorem, ozdobným lemováním i bez něj. Některé modely zdobí navíc výrazná květina, která vám dodá na ženskosti. Pokud obdivujete éru klobouků 50. a 60. let, je pro vás elegantní pletený klobouček jako stvořený.

Jednoduchá klasika

Klasickou jednoduchou čepicí v tmavé barvě nikdy nic nezkazíte a máte jistotu, že vám bude teplo na hlavu. Snažte se vybírat raději trochu univerzálně – kdyby čepice působila příliš sportovně, nebude se hodit k šatům, a naopak, bude-li zbytečně ozdobná, nebude vypadat dobře zase k riflím.

Vzory, potisky i pastelové barvy

Nezapomeňte čepici či klobouček příhodně sladit s šálou nebo šátkem ve stejném odstínu. Můžete si rovnou pořídit celý komplet. U kostek lze kombinovat více různých motivů,
u zvířecích vzorů se ale podobným experimentům vyhněte. A jestli čepici nosíte jen velmi nerada, nebojte se ji vyměnit za nenápadnou čelenku neutrální barvy.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55