Zahradní domek může sloužit i na přespávání

Češi byli odjakživa vnímáni jako národ houbařů a zahrádkářů. Platí to i dnes, kdy si můžete v supermarketu koupit jahody třeba v lednu. Popularitě zahrádkářství totiž napomáhá další současný trend – lidé preferují eko bio zdravé potraviny. Ty jsou v obchodech drahé, a navíc si nikdy nemůžete být jistí jejich skutečnou kvalitou.

Ze zahrad rodinných domů sice záhonky ubývají, ale o to více si vlastní ovoce a zeleninu pěstují obyvatelé bytů. Ti mají zpravidla zahrádku někde v zahrádkářské kolonii na okraji města. Zahrádkářské osady podle předsedy Územního sdružení českého zahrádkářského svazu Rakovník, Jaromíra Bouška, vznikaly již mezi světovými válkami. Jejich podoba se však mění. Zatímco dříve lidem stačilo pár záhonků, v současnosti jsou náročnější. Na zahradách si staví bazény a také chatky, někdy i sauny nebo altány a pergoly.

Místo zděné chatky zahradní domek

Dnes už ani není nutné pouštět se do stavby. Zděný domek je zbytečný luxus, pokud hledáte jen přístřešek pro občasné víkendové přespání. K tomu bohatě poslouží zahradní domky. Některé, které jsou v nabídce, bohatě nahradí menší chatu. Pokud máte stále v hlavě malé zahradní domky na nářadí, zřejmě byste se divili, co všechno se aktuálně prodává.

Jedním z prodejců luxusních zahradních domků je i e-shop Domky-herold.cz. Prodává domky vlastní značky Herold a také estonského výrobce Palmako. Právě tento severský výrobce dodává překrásné dřevěné domky, jež mohou posloužit místo chaty.

Stavba zahradního domku je mnohem rychlejší

Žádné základy, dlouhé vyřizování ani shánění řemeslníků. Zahradní domky se na místo dopravují vlastně už skoro hotové, stačí je sestavit podle návodu. Kdo by si s tím nevěděl rady, ten si může domek objednat i s postavením. Češi jsou však kutilové a z domečku, jejž si postaví vlastníma rukama, mají větší radost.

Obrovskou výhodou zahradních domků místo chatek je také rychlost. Když se na jaře rozhodnete, že byste letos chtěli trávit léto v domku na zahradě, bez problémů to stihnete.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55