Návod na výběr správného kočárku

Kočárek je nejdůležitější součástí dětské výbavičky. A také bývá tou nejnákladnější. Proto by nastávající rodiče neměli výběr kočárku podceňovat a věnovat mu dostatečnou pozornost. Poradíme vám, jak krok za krokem přijít na to, jaký kočárek je pro vás ten pravý.

Hlavně začněte včas

S pořízením kočárku raději neotálejte. Čím blíž bude termín porodu, tím méně nálady budete na pobíhání po obchodech mít. A až se vrátíte z porodnice, nebudete mít na žádné nákupy už vůbec chuť. Je třeba si ho osahat, vyzkoušet, zkusit si ho složit a zkusit si ho třeba i dát do auta. Dětské kočárky nejsou zrovna nejlevnější záležitostí, vybírejte tedy opatrně.

Ujasněte si, kdo a kde se bude s kočárkem nejčastěji pohybovat

Od toho se totiž bude celý nákup kočárku odvíjet. Hlavní je vědět, zda se budete s kočárkem pohybovat spíše ve městě nebo spíš v terénu.

Pokud bydlíte na vesnici a s kočárkem budete nejčastěji drandit po nezpevněných cestách, vsaďte na nafukovací kolečka. Kvůli své vyšší hmotnosti se příliš nehodí do města, kde je třeba kočárek neustále zvedat a překonávat obrubníky, ale v terénu vám poslouží skvěle. Velká nafukovací kola zvládnou každou překážku!

Pokud se budete s kočárkem pohybovat nejčastěji ve městě, pořiďte si kočárek s pěnovými otočnými kolečky, se kterými snadno vmanévrujete i do té nejužší uličky. Navíc jsou velmi lehká a vy tak bez problému zvládnete kočárek vynést i do autobusu.

Podobně přemýšlejte i o počtu koleček. Trojkolky jsou ideální do terénu – jsou hbité, snadno ovladatelné a rychlé. Nejsou ale tak stabilní jako kočárky se čtyřmi kolečky.

Myslete dopředu!

Nákup kočárku není zrovna nejlevnější záležitostí. Zvláště tehdy, když si chcete pořídit opravdu kvalitní kočárek. A proč kupovat hluboký kočárek a za pár měsíců shánět sportovní kočárek, když můžete koupit jen jeden? Kombinované kočárky využijete od narození miminka až do jeho tří let! Jejich součástí je totiž nejen hluboká korbička, ale také sportovní nástavba.

Dejte si na čas – kočárek vašich snů na vás určitě někde čeká!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55