Jak a kde vybírat chůvu pro vaše dítě?

Ne všechny maminky mohou své děti s klidným svědomím dát třeba i na celodenní hlídání k babičce. Potřebujete urgentně sehnat hlídání? Nespoléhejte se na jen tak ledajakou chůvu! Je třeba vybrat „nanny“, která bude maximálně vyhovovat vám a hlavně vašemu dítku. Poradíme vám, jak na to!

Co musí zvládat dokonalá chůva?

Nebudeme si nic nalhávat – sehnat kvalitní chůvu se někdy rovná i hledání jehly v kupce sena. Říkáte si, že je přece inzerátů všude plno, takže stačí jen na některý zavolat? Je to omyl, který vás může stát hodně peněz i nervů. Hlídání dětí dnes nabízí kde kdo. Je třeba nejvyšší opatrnosti. Zkušenosti ostatních maminek popisuje například tento článek.

ocimazeny.cz_agslunecnice_cz_01

Při hledání chůvy je třeba se v první řadě zaměřit na její schopnosti a dovednosti. Ani hlídání vašich dětí by nemělo být o tom, že se chůva pohodlně posadí na gauč, zapne televizi a nechá děti, aby si dělaly, co chtějí. Chůva na hlídání dětí by se měla vašim ratolestem věnovat, hrát si s nimi, případně jim vymýšlet zábavný program.

Rady, jak správně vybrat chůvu

Soustřeďte se na zkušenosti chůvy, které si ověřte. Chůva vám může ukázat ty nejlepší reference na světě, ovšem myslete na to, že nemusí být reálné. Vyžádejte si od ní kontakt na její předchozí klienty a zeptejte se, jak u nich hlídání dětí probíhalo. Jestliže chcete dát šanci chůvě, která nemá dosud zkušenosti, můžete, ovšem buďte opatrná. V tomto případě poznáte kvalitu jedině tak, že se budete ptát vašich dětí.

Vyplatí se agenturní hlídání?

Neomezujte se jen na nabídku v inzerátech. Agentura na hlídání dětí je zárukou, že se k vašim dětem dostane profesionální chůva. Navíc agentury nabízí i specifické hlídání – například při nemoci dítěte, s výukou cizího jazyka, agentura například zprostředkuje i chůvy, které budou vaše děti doprovázet na cestě do školy, školky, či na kroužky. I cena může být u agentury nižší. Například cena za hodinové hlídání začíná u renomované pražské agentury Slunečnice na 140 Kč za hodinu!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...