Školní výbava pro prvňáčka: Jak vybrat aktovku a penál?

Čeká letos vaše dítko první školní den? Pak jistě víte, že je třeba pořídit pořádnou školní výbavu. Nenechávejte její nákup na poslední chvíli a vydejte se do obchodů raději hned. Poradíme vám, co by ve vašem košíku nemělo chybět a jak vše důležité správně vybrat.

Aktovka nebo batoh?

I když se vašemu dítku bude nejvíce líbit měkký batoh s krásným potiskem, rozhodně ho nekupujte. Pořiďte raději aktovku, nebo pevný školní batoh, který je vybaven polstrovanými popruhy a pevnými zády.

Zaměřte se také na to, aby měl batoh či aktovka pevné dno, vyztužené hrany a dostatečně široké popruhy, které se ani při větší zátěži nezařezávají do ramen. Zipy, případně zámky by měly být snadno ovladatelné. Nezapomeňte ani na reflexní proužky, boční kapsy a uvnitř oddělené oddíly, které usnadní orientaci.

Pokud chcete, aby aktovka vydržela dlouho krásná, sáhněte po nepromokavých materiálech, které se snadno čistí.

Penál: Pýcha každého školáka

Celý den leží před dětmi na lavicích na očích všech spolužáků – penály. Není divu, že děti touží po krásném a pokud možno co nejlépe vybaveném penále, který jim budou všichni spolužáci závidět.

Nechte svého školáka vybrat, jaký penál se mu bude nejvíce líbit. Ať už bude dvoupatrový nebo třeba čtyřpatrový, zkontrolujte kvalitu slepení hran, pevnost poutek a snadnost otevírání. Raději pořiďte penál prázdný a pastelky, tužky a další nezbytnosti kupte zvlášť. Ne proto, že by se to nějak extra vyplatilo, ale hlavně proto, že penál můžete vybavit kvalitními potřebami, které si sami vyberete.

Školní pomůcky

Seznam doporučených i povinných školních potřeb obdržíte od školy, kam bude vaše dítko nastupovat, takže si se zbytkem nemusíte lámat hlavu. Určitě ale nezapomeňte na bačkory, pytlík, cvičky, pytlík na úbor, ručník s poutkem a dostatek obalů na sešity.

Samozřejmostí je obrovský kornout plný sladkostí a jste připraveni!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...