Co může znamenat, když pociťujeme bolest na hrudi?

Ve většině případů je bolest na hrudi příznakem nebezpečného onemocnění, a proto bychom jej neměli podceňovat a zkoušet se léčit sami kupříkladu výživovými doplňky na podporu srdeční činnosti, nebo polykat léky od bolesti. Někdy sice uděláte velké haló pro nic, ovšem je to daleko lepší, než něco zanedbat a pak se trápit. Pamatujte, že se srdíčkem není radno si zahrávat.

Bolest tisíce tváři

Bohužel nikdy nelze přesně určit, o jakou nemoc se jedná. Bolest na hrudi má mnoho podob a může být příčinou hned několika nemocí. Vzhledem k tomu, že to může být znakem nebezpečných nemocí, je nutné, co nejdříve navštívit lékaře. Neboť případný infarkt může být velice nebezpečný a mnohdy i smrtelný. Všechno záleží na tom, kde přesně bolest cítíte a jak silná či zvláštní bolest je. Je rozdíl v bolestech u infarktu a jiná bolest se objeví například při plícní embolii.

Infarkt poznáte! Anebo ne?

Jednou z příčin bolesti může být již výše zmiňován infarkt. Většinou se projevuje spíše déle trvající bolesti a to až několik minut. Většinou je to spíše pocit tlaku na hrudi, než bolest samotná. S tímto stavem jsou spojené i další příznaky, jako je pocení, mdloby a podobně. Ovšem vedle toho může nastat i případ, kdy projdete infarktem, aniž byste si toho všimli. Bohužel existuje podoba infarktu, která nemá žádné příznaky, ale dokáže být stejně nebezpečná.

Bolest na hrudi mohou zavinit plíce

Další z možných nemocí, které se projevují bolesti na hrudi, může být i plicní embolie. Naopak od infarktu zde se jedná o náhlou a velmi ostrou bolest, která je spojená s dýchacími problémy. Ať už klasická dušnost, kašel anebo dokonce vykašlávání krve. Samozřejmě, že i při těchto obtížích může dojít do tuhého, a proto je nejlepší řešit to hned. Jakmile si bude člověk stěžovat na bolest a začne se dusit, musíte okamžitě přivolat odborníka.

Bolest v hrudi nemusí být vždy nebezpečná

Existují i případy, kdy je bolest na hrudi úplnou banalitou.  Často se může dostavit bolest jen při nějakém napětí, například při těžké a vytrvalé námaze anebo také, když máte dlouho kašel, tak po nějaké době můžete pocítit bolest v oblasti hrudníku. Jedná se o bolest stěny a většinou je způsobená právě námahou. Někdy se může spojit i s pocením, zrychleným dýcháním a podobně. I když je tato varianta téměř nevinná, někdy si nemůžeme být jisti, že cítíme bolest pouze z přemožení, a tak je lepší i tak navštívit lékaře.

Jdeme se léčit

Vzhledem k tomu, že příčiny této bolesti jsou velice různorodé, tak i jejich léčba je odlišná. V každém případě musíte navštívit lékaře, protože jen on ví, jakou nemoc máte a co nejlépe na ni pomáhá. Asi se nevyhnete mnoha vyšetření, protože srdíčko je v našem těle to nejdůležitější a ono právě mnohdy může za onu bolest. Rozhodně je lepší vytrpět si pár prohlídek, než aby mělo přijít něco tragického.

Srdíčko je motor celého našeho těla a právě tento motor může občas vynechat, proto je nutné si ho pořádně hlídat a nic nepodcenit. Po vyléčení si dopřejte oddech a o srdce pečujte doplněním stravy o doporučené výživové doplňky z lékárny.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...