Řecko nabízí pohostinnou náruč pro dovolenou s dětmi

Hledáte příjemnou destinaci, kam může vyrazit s dětmi bez obav z nečekaných komplikací? Vsaďte na Řecko. Jde o krásnou zemi, která vám při pobytu s vašimi ratolestmi nabídne ten nejvyšší standard.

Najděte dětem pobyt podle jejich přání

Vybírejte dovolenou s ohledem na přání a záliby vašich dětí. Pokud čtou řecké báje, může je nadchnout představa výletu na místa, kde se všechny tajemné příběhy odehrály. Oči malých rošťáků ale zcela určitě rozzáří představa aquaparků s mnoha vodními atrakcemi, kterých je v Řecku hodně. Výhodou je i to, že řecké pláže jsou pozvolné a tedy vhodné pro koupání i s velice malými dětmi včetně batolat. Písečné pláže přímo vyzývají ke stavění hradů z písku, cachtání a různým hrám. Milovníci zvířátek mohou spatřit i nějaké vodní živočichy, ale pozor neměli by se jich dotýkat.

Krátký let zvládnou i malí potomci

Zejména v případě, že jsou vaše děti velmi malé, určitě oceníte, že se Řecko nachází v doletové vzdálenosti cca 2-3 hodiny. Takto krátký let zvládne většina dětí bez jakýchkoli zdravotních potíží. I tak ale nezapomeňte cestu konzultovat se svým dětským lékařem. Rodiny s dětmi jsou na letištích odbavovány přednostně. Dítě do dvou let neplatí za letenku, ale také nemá nárok na místo. Proto počítejte s tím, že bude-li letadlo plně obsazené, stráví cestu na vašem klíně. Proti zaléhání uší při vzletu a přistávání se vyplatí mít pro starší děti s sebou cucavé bonbony, u mladších tlak zmírníte dudlíkem nebo cucáním z lahve. Přibalte do příručního zavazadla v letadle také knížku nebo hru, MP3 přehrávač, tablet s hrami či pohádkami, aby se synkové a dcerky během letu nenudily. Za poplatek lze objednat místa v předních řadách.

Výborné podmínky i mimo sezónu

Řecko vás už po příletu uvítá svojí pohostinnou náručí. Nabízí stabilní počasí od května nebo do října. Nemusíte se proto bát ani počasí v termínech před nebo po hlavní sezóně. I během května nebo října je zde hezky, čehož mohou k pobytu využít třeba babičky či dědečkové se svými vnoučaty, která ještě nejsou školou povinná. Řekové jsou na děti připraveni a nabídnou rodinám s dětmi i prarodičům s vnoučaty v řeckých hotelích výborné podmínky i dostatek zábavy. Pojištění je v ceně, doporučuje se sjednat si připojištění pro případ storna nebo například ztráty zavazadel. Vždy se vyplatí dát za připojištění raději o pár korun více a mít pod kontrolou všechna rizika, která připadají v úvahu. Určitě nezapomeňte děti vybavit s sebou léky, které pravidelně užívají, zvláště mají-li nějaké alergie. Vyplatí se přibalit do zavazadla i malou domácí lékárničku se zásobou léků proti horečce, nachlazení, obvazy, náplastmi.

Autosedačky jako samozřejmost

Let už jste s dětmi úspěšně zvládli, jaká rizika na vás mohou čekat v místě, pokud jde o dopravu? Určitě si prověřte, jak probíhá transfer z letiště do hotelu a jak dlouho trvá. U mnoha zájezdů jsou klienti odváženi taxíkem až k hotelu a zajištěné autosedačky jsou v takovém případě samozřejmostí. Můžete si tak být jisti, že celá rodina včetně jejích nejmenších členů dorazí do místa pobytu naprosto bezpečně a v pořádku. Jestli máte malé dítě, které potřebuje autosedačku pro transfer, upozorněte na to ale už při objednávání zájezdu. Budete mít potom 100 % jistotu, že bude sedačka pro vás připravena.

Zázemí pro dovádění

Velkou výhodou je, že řada hotelů nabízí bezlepkovou stravu nebo také jiné diety. Proto není třeba mít strach, že byste nemohli vyrazit na cesty s dítětem, které má nějaké zdravotní omezení. Zjistěte si ale předem, kde jsou tyto možnosti v nabídce, abyste si vybrali ten správný hotel. Když budete tyto problémy řešit až po příjezdu na místě, může to být složitější. Grecotely se snaží poskytnout co nejlepší zázemí pro dovolené s dětmi. Mají zde rodinné pokoje, hřiště, brouzdaliště. Samozřejmostí je i profesionální kvalifikovaný tým, který zajistí provoz těchto zařízení a bezpečnost vašich dětí při samotných hrách.

Dokonalý servis pro nejmenší

K dispozici bývá i rozšířená nabídka zázemí pro děti do 3 let. Její součástí je poskytnutí dětské postýlky a židliček, ale i dalších pomůcek jako ohřívače lahví, sterilizátory, přebalovací podložky, monitory, stupátka a chodítka, WC redukce, nočníky a dokonce i kočárky. Odpadá tak nutnost vézt s sebou spousty zavazadel s výbavou pro děti, i když třeba kočárek letecká společnost obvykle přepraví zdarma, je ale nutné ho dopravit k letadlu, kde bude uložen do zavazadlového prostoru. Pro větší děti, které už spí na postelích pro dospělé, je možné zajistit k posteli zábradlí. Pokud sdělíte své požadavky předem, nejlépe už ve chvíli rezervace zájezdu, není problém je splnit.

Strava zohledňuje i diety

Zajímavá je i nabídka stravování pro děti. Například v  rámci Tasty Corner je pro děti od 3 do 12 let v období od 11.00 do 17.00 hodin zdarma čerstvé ovoce, sušenky, jogurty, zmrzlina, voda, čaj, mléko a džusy. Nabídka dětských obědů je pestrá, zahrnuje zeleninu, polévky, pizzu, těstoviny, ryby, saláty, domácí burgery i jiné pokrmy a to včetně dietní stravy. Děti mají zajištěnu celodenní stravu i tehdy, že si rodiče objednali zájezd jenom se snídaní nebo polopenzí.

Ubytování pro rodiny nabízí dostatečný komfort a za určitých podmínek může mít dítě ubytování i stravování zcela zdarma. Dále hotely, ale i apartmány nabízejí oddělené ložnice, což je výhodné pro menší děti, které potřebují přes poledne spát.

Na co určitě nezapomenout?

  • Na dětský opalovací krém s vysokým ochranným faktorem (minimálně 30), protože dětská pokožka je na intenzivní sluneční záření velice citlivá.

  • Na kvalitní pokrývku hlavy (klobouček, čepička), která ochrání před silnými slunečními paprsky.

  • Plavací kruh či rukávky, pokud ještě dítě dobře neplave.

  • Termosku, do které nalijete dostatek tekutin, aby dítě netrpělo na pláži žízní.

  • Oblíbený polštářek, hračku, hrníček, hlavně menším dětem tyto drobnosti pomohou se rychle aklimatizovat.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...