Je vaše kancelářská židle správně nastavená?

Všude se říká, jak důležité je pořídit si správnou kancelářskou židli. Máte si vybrat ergonomickou židli, která bude co nejvíce nastavitelná. Nemáte se bát investovat, protože vaše záda si to přece zaslouží. Obzvlášť pokud na ní sedíte osm hodin denně. Tohle všechno ale možná nestačí.

Nákup dobré kancelářské židle je základ, nicméně pokud si ji správně neseřídíte, nebude správně plnit svou funkčnost. Mnoho lidí bohužel na nic takového nedbá. Židli si přivezou ke stolu, sednou si na ni a nic dalšího neřeší. Bolesti zad nebo nižší produktivita na sebe nenechají dlouho čekat a člověk se pak bude divit, jak je to vlastně možné, když investoval tolik korun do dobré kancelářské židle?

Jak si židli správně seřídit?

Pro začátek nastavte výšku židle i výšku opěradla. Nohy byste měli mít na zemi, v kolenou pravý úhel. Vaše paže by zase měly být v úhlu 90 ° s pracovní deskou stolu. Záda by měla být v těsném kontaktu s opěradlem, bederní opěrka má za úkol formovat páteř do přirozené formy písmene S.

Většina židlí je nastavitelná v širokém rozsahu, přesto se může stát, že zrovna ta vaše vám vyhovovat nebude. Dětem by se měly kupovat dětské židle, dospělým dospělácké. Menší nebo naopak větší postavy mohou mít problém. Proto je dobré ještě před nákupem židle zjistit, jakou výšku zhruba potřebujete a pečlivě si přečíst popis konkrétní kancelářské židle. V prodejně si ji samozřejmě můžete vyzkoušet přímo na místě.

Možná by vám vyhovovalo dynamické sezení

Poměrně neznámým pojmem v oblasti židlí je tzv. dynamické sezení. Jde o to, že židle je vybavena synchronním či multiblock mechanismem, který umožňuje přirozený pohyb během sezení. Určitě se na takový typ židlí zeptejte v obchodě, nebo po nich zapátrejte přímo v e-shopu Primazidle.cz. Tam najdete nejen kancelářské, ale také konferenční židle nebo jídelní stoly. Nabízí například značku Hasel, jež vyrábí i židle pro dynamické sezení.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55