Co je to malování podle čísel a proč ho vyzkoušet?

Chcete si namalovat krásný obraz, který bude malým uměleckým dílem? Překážkou nemusí být ani nedostatek zkušeností s malováním, protože existují obrazy určené pro speciální techniku malování podle čísel. Jak to funguje a v jakých případech jsou obrazy podle čísel nejlepší?

Jak funguje technika malování podle čísel

Když se podíváte na malování podle čísel, zjistíte, že jde vlastně o takový druh omalovánek. Obraz je totiž rozdělen na jednotlivé menší plošky. Každá taková plocha je opatřena číslem, které odpovídá konkrétní barvě dodané v sadě spolu s plátnem. Postupně tak vymalujete jednotlivé části, až poskládáte celý obraz se všemi svými detaily. A stejně jako existují různé obtížnosti u klasických omalovánek, i tady platí, že najdete jednodušší motivy, ale i skutečně komplikované a komplexní, které jsou vhodné spíše pro zkušenější, kteří již tuto techniku vyzkoušeli.

Relaxační technika pro začínající i zkušené

Už dřívější učitelé umění připravili svým žákům výzvu maluj podle čísel. Cílem je naučit se práci s jednotlivými barvami, jejich kombinaci a především rozdělení celého obrazu na jednotlivé sekce. Při pohledu zblízka totiž vidíte pouze jednotlivé plošky, ale jakmile několik kroků ustoupíte, získáte pohled na celý obraz. A přesně tohle je důležité naučit se pro úspěšnou malbu vlastních uměleckých děl. Kromě toho je malování podle čísel originální relaxační technikou, po které vám zůstane krásný předmět.

Nápad na originální dárek

Když se podíváte na malování podle čísel, zjistíte, že k dispozici je velké množství nejrůznějších motivů. Vybírat můžete mezi krajinami, zvířaty, postavami či scenériemi města. Takový obraz pro vymalování může být i krásným a originálním dárkem. V případě dětí se jako pozornost pro příbuzné může stát i obraz, který již vymalovali. Výsledek totiž bude vypadat skvěle a nechybí ani porce vlastní snahy věnovaná pro vymalování.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55