Je skvělé mít zažité správné návyky, díky nimž je naše pleť svěží, hladká a zářivá

Která žena by nechtěla vypadat stále mladě i s přibývajícími lety. Proto je nutné, abychom se o pokožku staraly a věnovaly jí dostatek péče. Vybrat musíte vhodnou kosmetiku přesně pro váš typ pleti, ale také způsob použití musí odpovídat tomu, aby fungovala správně.

Každé ráno…

Pleť osvěžíte, když si ráno umyjete obličej studenou vodou. Nemusí být ledová, nebojte se. Studená voda pleť probere, máte-li kruhy pod očima, nateklé oči, zmírní otok. Poté ji vyčistěte pleťovou vodou a naneste tonikum pro vyrovnání PH. Následuje nanesení krému. Tímto způsobem je dobré ošetřovat nejen tvář, ale i krk a pleť kolem uší. Správné nanášení i čištění by mělo probíhat od spodu nahoru, abyste zároveň podpořila svalstvo a zpomalovala ochabování pleti.

V průběhu dne

V létě je příhodné mít v kabelce osvěžující pleťovou vodu, díky níž v horkých dnech pleť hydratujete i osvěžíte a budete se cítit příjemně. Některé vody určené pro toto použití mají v sobě i ochranné látky, které vytvoří filtr před nežádoucím působením slunce.

Než půjdete do peřin

Po celodenním shonu je podstatné pleť očistit. Ulpí na ní za celý den spousta nečistot, prachu, póry jsou zanesené a ona nemůže dýchat. Taktéž je důležité odstranit make-up a líčidla, takže použijte odličovací vodu, poté micelární vodu, tonikum a krém. Na noc volte výživný a použijte i speciální krém určený na okolí očí. Během noci dojde k vyživení i regeneraci.

Týdenní činnosti

Jednou za týden proveďte jemný peeling tváře i pleti na celém těle. Dojde k prokrvení, odstranění odumřelé kůže, vyhlazení.

Jaro, léto, podzim, zima

Pleťové krémy i mléka a oleje vybírejte podle toho, jaké je venku počasí. V zimě je potřeba pleť chránit, v létě zase dostatečně ji hydratovat. Během celého roku je dobré hlídat si UV filtr v krémech, protože sluníčko svítí nejen v létě, ale i v zimě, zvláště, pokud jedete na hory.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...